Strandgården

Strandgården


StrandgårdenStrandgården har ett unikt läge vid havet där sol och salta vindar möts. Här hittar du enkelt och bra prisvärt boende och camping för alla. Gårdens restaurang, glasscafé och kiosk håller öppet under sommaren. Ibland säljer vi färskt bröd från bageriet.  
Sommarprogrammet är varierat och anpassat för både barn och vuxna. Gården arrangerar gudstjänster, andakter, aktiviteter för familjer, barn och ungdomar, konstutställningar, konserter och olika temaveckor. Besök Strandgården, upplev naturen och vandra på strandängarna i naturreservatet eller gör dagsutflykter på cykel. 


På Strandgården bor du två minuter från stranden och kan njuta av sol och saltstänkta vindar. Börja dagen med ett dopp och njut av frukosten från verandan med utsikt över havet.
Strandgården är också en läger- och konferensgård för de som vill vistas nära naturen i en skön och avstressande miljö. 


Strandgården är en mötesplats för alla!


LÄGE:

Strandgården ligger i Vilshärad nordväst om Halmstad. Gården ligger på en udde omgiven av havet 140 km söder om Göteborg och 160 km norr om Malmö med endast 1,5 timmas bilväg till de båda storstäderna. Från Stockholm tar du E4:an raka vägen till Halmstad vilket tar ungefär 6 timmar med bil.

Från gården når du sandstranden på två minuter med härligt bad och en av västkustens bästa platser för surfing. Haverdals naturreservat ligger strax intill och vandrings- och cykelleder passerar gården.
Det finns ett tiotal golfbanor i Halmstadsområdet.

ANLÄGGNINGEN:

På Strandgården finns ett 40-tal rum, från enkelrum till 6-bäddsrum, med olika standard. Det finns campingplats för tält, husvagnar och husbilar. Det finns serviceanläggning med hygienutrymmen, tvättstuga och kök med matplatser om du inte vill äta i restaurangen. Vi har bastu som du kan boka samt cykeluthyrning.

KONFERENSER:

På gården finns flera samlingssalar, konferens- och grupprum för möten och konferenser som rymmer från 10 till 175 personer. Gården tillhandahåller projektor, WIFI , blädderblock, whiteboard, TV och annat du behöver för en bra konferens.

UPPLEVELSER:

Vilshärad- och Haverdalsstrand skapar tillsammans en tre kilometer lång sandstrand med fina, höga sanddyner och olika naturtyper. Haverdals naturreservat sträcker sig längs hela stranden med naturstigar, pilgrims- och vandringsleder. Naturreservatet har en fantastisk trollskog med snurriga tallar och rastplatser.
Det finns separata ridleder, flera natursköna och stadsnära cykelleder samt goda fiskemöjligheter.

På Strandgården kan du kombinera ett dopp i havet med vandring i naturreservatet, surfa eller bara vara och uppleva solnedgången över havet.
I närområdet finns golfanläggningar som erbjuder bland annat 27-håls golfbana, korthåls- och djungelbana samt bangolf.

ADRESS

Skarviksvägen 2
305 65 Villshärad 

Tel +46 (0)35-531 80

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
www.strandgarden.org

VÄGBESKRIVNING

Strandgården ligger 19 kilometer nordväst om Halmstad och finns med på Google Maps.

Med tåg eller buss till Halmstad C eller Resecentrum för att sedan fortsätta med lokalbuss till Vilshärad.


Med bil från Halmstad eller E6:an tar du kustvägen mot Steninge. Du kör igenom Gullbrandstorp och tar tredje avfarten i rondellen och fortsätter på Vilshäradsvägen, sväng lätt höger in på Vikenvägen, fortsätt rakt fram till Skarviksvägen tills du når havet och hittar gården på höger sida. Välkommen!

 

ÖPPETTID

Vandrarhem, läger- och konferensdelarna håller öppet februari till och med november. Campingen är öppen från april till och med september.

Sök din anläggning här!

Anläggningstyp
Omgivning
Utrustning

Translate